
Sodan jälkeen tehdasvalmisteiset talopaketit tekivät vauhdilla tuloaan myös Suomeen, kun siirtoväkeä asutettiin ja kun sodan tuhoamaa asuntokantaa korvattiin uudisrakentamisella. Vuonna 1948 valmistuneessa filmissä opetetaan kädestä pitäen, miten talopaketti pystytetään ”nopeasti ja vaivatta”.
Suomen Filmiteollisuuden opetusfilmissä taloelementtien pystytys käydään läpi vaihe vaiheelta. Filmissä on Topo Leistelän vauhdikas ja maalaileva selostus.
Filmi antaa myös hyvän kuvan sodan jälkeen käytetyistä rakennusmateriaaleista. Seiniin ja lattiaan vedetään tervapaperia ja lämmöneristeenä käytetään puruja.
Talopaketin osat on valmistettu määrämittaisiksi jo talotehtaalla. Rakennuspaikalla elementit kootaan valmiiksi kokonaisuudeksi kuin palapeli.
Puuosien pystytys aloitetaan alusparruista, jotka nostetaan valmiin perustuksen päälle. Alusparrujen varaan asetetaan täytepohjapalkit ja niiden päälle ladotaan täytepohjalaudat.
Seinät pystytetään metrin levyisistä elementeistä. Niitä on sekä umpinaisia että ovi- ja ikkunaukoilla varustettuja. Levyt liitetään toisiinsa ”kiilalistoilla”. Ikkunat ovat käyttövalmiita elementtejä.
Kattotuolit kootaan useammasta kappaleesta ”käden käänteessä” yksityiskohtaisten ohjeiden mukaan. Vesikatto ja muu laudoitus tuodaan työmaalle valmiina nippuina. Seinään vedetään pahvit.
”Mutta vasta sisältä nähtynä valmis koti antaa aavistuksen siitä, mitä ihmisellä tulee kodissaan olla”, ohjeistetaan filmissä myös kodin sisustus.